ارتقا رم لپ تاپ/ برخی این تفکر را دارند که با ارتقا رم لپ تاپ و رم کامپیوتر سرعت سیستم افزایش پیدا می کند! بهتر است بدانید اینکار هیچ تاثیری در افزایش سرعت ویندوز ندارد بلکه با تعویض و افزایش رم لپ تاپ می توانید عملکرد سیستم را در حین اجرای همزمان برنامه ها افزایش دهید و پروسه های سنگین تری را اجرا کنید. برای افزایش سرعت سیستم و ویندوز و اجرای سریع برنامه ها شما نیاز به خرید SSD دارید.
در این مقاله قصد داریم بطور کامل نحوه ارتقا و افزایش رم لپ تاپ و رم کامپیوتر را بررسی کنیم. پیشنهاد میکنیم برای خرید رم لپ تاپ و خرید رم کامپیوتر مقاله راهنمای خرید رم لپ تاپ و یا راهنمای خرید رم کامپیوتر را مطالعه کنید.
پردازنده CPU و مادربرد شما تعیینکننده نوع رمی است که مجاز هستید برای ارتقا رم لپ تاپ و کامپیوتر خود استفاده کنید. درنظر داشته باشید هیچ یک از نسل های رم را نمیتوان به جای یکدیگر استفاده کرد برای مثال شما نمیتوانید از رم DDR4 بر روی یک مادربردی که از اسلات DDR3 پشتیبانی می کند استفاده کنید و برعکس. این موضوع از روی بریدگی بین پین ها مشخص است و رم اشتباهی روی اسلات جای نمیگیرد. بنابراین در هنگام افزایش رم لپ تاپ به نکات زیر توجه کنید.
در هنگام ارتقا رم لپ تاپ باید حتما حداکثر ظرفیت و فرکانس رمی که مادربرد از آن پشتیبانی میکند را متوجه شوید درغیر اینصورت ممکن است فرکانس و ظرفیت حافظه رم که خریداری میکنید بالاتر باشد و نتوانید از حداکثر قابلیت آن استفاده کنید.
میزان ظرفیت رم در ابتدا به حداکثر ظرفیت قابل پشتیبانی مادربرد و سپس به نوع نیاز شما و کاری که میخواهید با لپ تاپ خود انجام دهید بستگی دارد:
سیستمهای عامل 32 بیتی حداکثر 4 گیگابایت رم را پشتیبانی میکنند و سیستم عامل 64 بیتی تا 128 گیگابایت رم را پشتیبانی میکنند اما تنها بسته به ظرفیت مادربرد خود می توانید افزایش رم لپ تاپ را انجام دهید.
در هنگام خرید رم لپ تاپ به نسل پردازنده خود توجه کنید. برای مثال پردازندهی Core i3 نسل هشتم، حداکثر فرکانس MHz2400 را پشتیبانی میکند بنابراین رم هایی با فرکانس بالاتر از این را پشتیبانی نمی کند و هر سرعتی بالاتر از آن را به 2400 مگاهرتز کاهش میدهد. برای پردازنده Core i5 یا Core i7 از رم 2666 مگاهرتز به بالا استفاده کنید. سیستم هایی که پردازنده AMD دارند نیاز به رم سریعتر دارند. برای پردازنده AMD بهتر است رمی با فرکانس 3200 مگاهرتز و بالاتر خریداری کنید.
بطور کلی برای انجام امور روزمره رم های 2400 مگاهرتزی کافی خواهند بود اما اگر قصد انجام امور گیمینگ و تدوین ویدیو در سطح حرفه ای را دارید، باید رم هایی با حداقل فرکانس 3200 مگاهرتز تهیه کنید.
برای افزایش رم لپ تاپ ابتدا در سایت سازند سیستم خود مشخصات لپ تاپ یا مادربرد کامپیوتر را بررسی کنید تا حداکثر ظرفیت و فرکانس رم و تعداد اسلات قابل پشتیبانی را متوجه شوید. برای مشاهده مشخصات رم فعلی سیستم می توانید درپوش لپ تاپ یا کیس کامپیوتر را باز کنید و مشخصات لیبل رم را مشاهده کنید، اما یک راه بهتر این است که با استفاده از ابزار Speccy مشخصات مادربرد، ظرفیت و فرکانس رم، نسل DDR رم و تعداد اسلات های رم را مشاهده کنیم.
در ابزار Speccy با رفتن به تب summary و سپس مشاهده بخش motherboard مدل مادربرد لپ تاپ یا کامپیوتر را ببینید. سپس می توانید با وارد کردن مدل مادربرد در سایت سازنده آن اطلاعات مربوط به ارتقا رم لپ تاپ را مشاهده کنید.
در تب RAM نیز می توانید ظرفیت رم، تعداد کانال، نوع رم، میزان فرکانس و تایمینگ را مشاهده کنید. درهنگام خرید رم به فرکانس آن توجه کنید که با رم فعلی خود یکسان باشد. اگر قصد تعویض کامل رم سیستم را دارید باید به حداکثر فرکانسی که مادربرد از آن پشتیبانی میکند توجه کنید و سپس خرید کنید.
مورد بعدی که باید بررسی کنید، تعداد اسلات RAM است. در قسمت memory slots مشخصات تعداد کل اسلاتها و اسلات خالی را ببینید. اکثر مادربرد کامپیوترها ۴ اسلات رم و لپ تاپ ها نیز بین 1 تا 2 اسلات رم دارند. پس باید اسلات خالی برای افزودن رم جدید داشته باشید. در بخش RAM عبارت Dual در مقابل Channels به این معناست که اسلات ها از رم های دوکاناله پشتیبانی می کنند.
تصویر زیر نشان می دهد رم 12 گیگ DDR4 با فرکانس 1200 مگاهرتز روی یکی از 2 اسلات مادربرد نصب شده است:
با ابزار task manager ویندوز در بخش Memory نیز می توانید ظرفیت و فرکانس رم های موجود و تعداد اسلات خالی مادربرد را مشاهده کنید.
برای ارتقا رم لپ تاپ ایسوس، لنوو، اچ پی ، ایسر، ام اس آی دل، سونی، سامسونگ، فوجیتسو و غیره نیز می توانید از قابلیت وبسایت کروشیال Crucial System Advisor استفاده کنید و با جستجو مدل لپ تاپ خود حداکثر ظرفیت و فرکانس رم قابل پشتیبانی لپ تاپ را بدست آورید. این سایت مدل سیستم شما را بررسی و سخت افزار منطبق با آن را برای ارتقا پیدا میکند.
قبل از افزایش رم لپ تاپ شاید در هنگام خرید رم به عبارت تک کاناله یا دوکاناله بودن رم مواجه شدید. بطور کلی رم دو کاناله یا چهار کاناله در واقع وجود ندارد. حالت دوکاناله (Dual-channel) یعنی اگر شما 2 عدد رم با فرکانس و ظرفیت و مشخصات یکسان داشته باشید می توانید آنها را بصورت دوکاناله در مادربردتان نصب کنید و کارایی رم ها را دو برابر کنید. با اینکار پهنای باند رم افزایش می یابد و تبادل داده ها در دو استیک رم به صورت همزمان انجام می شود و درنتیجه اجرای فرآیندها بسیار سریعتر می شود.
برای اینکه ماژولهای رم بتوانند بصورت dual-channel کار کنند باید دارای ظرفیت و فرکانس یکسان باشند و درحد ممکن برند رم ها نیز یکی باشد تا از تداخل احتمالی جلوگیری شود. پس در صورت امکان رم ها را بصورت جفتی خریداری کنید تا هم از حالت دو کاناله بهره مند شوید و هم اینکه اگر یکی از ماژولها خراب شد هزینه تعویض نیز کمتر می شود.
اگر شما از دو رم با ظرفیت های متفاوت بر روی لپ تاپ خود نصب کنید، دیگر از مزایای دوکاناله بهره نخواهید برد و تک کاناله محسوب می شود.
در اکثر مادربردهای کامپیوتر اسلات ها با رنگهایی خاص مشخص شدهاند. اسلات های هم رنگ یا همنام برای رم های دوکاناله یا چند کاناله استفاده می شود. اگر رم ها را در اسلات های غیر همرنگ قرار دهید تک کانال محسوب می شود.
امروزه رم 16 گیگابایت بسیار ایده آل است، اگر قصد خرید رم 16 گیگ دارید ولی بودجه برای ۸ گیگ پول دارید طبق زیر خرید کنید:
اگر میخواهید رم فعلی خود را حفظ کنید، بهتراست رم جدید را با مشخصات ظرفیت، فرکانس، تأخیر و ولتاژ یکسان خریداری کنید. البته این مورد بسته به نیاز کاربر و برای سیستم هایی که حداقل 4 یا 8 گیگ رم با فرکانس متوسط به بالا دارند مناسب هست تا تهیه رم مشابه با آن ارزش خرید داشته باشد. در غیراینصورت بهتراست یک کیت رم دو کاناله 16 گیگ یا ظرفیت بالاتر خریداری کنید!
اگر یکی از رم های شما فرکانس پایین تری داشته باشد سرعت همه آنها با سرعت کمترین رم فعالیت می کنند. برای اینکار اگر دو ماژول رم لپ تاپ با فرکانس و ولتاژ غیر یکسان دارید میتوانید درصورت اعمال تغییرات در بوت و BIOS سیستم، برای جلوگیری از افت عملکرد، رم قبلی را به فرکانس رم جدید اورکلاک (overclock) کنید. البته این کار را باید با مسئولیت خودتان انجام دهید! چرا که افزایش ولتاژ میتواند به سخت افزار آسیب برساند.
در تمام لپتاپها قابلیت ارتقای رم وجود ندارد زیرا در برخی از لپ تاپ ها دسترسی به قطعات بسیار دشوار می شود، اما در اکثر لپ تاپ های میان رده و برخی از گیمینگ ها امکان ارتقا رم لپ تاپ وجود دارد. همچنین در برخی از لپ تاپ های سری جدید تنها 1 اسلات خالی برای افزایش رم لپ تاپ وجود دارد و رم پیش فرض روی مادربرد لپ تاپ بصورت آنبورد بوده و لحیم شده است و قابل جدا شدن نیست.
برای ارتقای رم لپ تاپ دسترسی به رم در سه حالت امکان دارد:
نکته: برای باز کردن درب پشت لپ تاپ برای ارتقای رم لپ تاپ، بهتراست در گوگل یا یوتوب نحوه افزودن رم جدید به مدل لپ تاپ خود را جستجو کنید. برای مثال how to upgrade ram asus fx506
برای ارتقای رم کامپیوتر تنها کافی است درب کیس کامپیوتر را باز کنید و رم جدید را در یکی از اسلات های خالی قرار دهید.
تا اینجا کار ارتقا و افزایش رم لپ تاپ و کامپیوتر شما به پایان رسیده است. سیستم خود را روشن کنید و برای بررسی میزان ظرفیت رم اضافه شده در Task Manager به پنجره memory بروید. اکنون می توانید با مشاهده ظرفیت کلی رم از حافظه به روز شده خود لذت ببرید!
اگر شما به دنبال خرید رم لپ تاپ هستید به راحتی می توانید از کاستوم رایان کالای موردنظرتان را با پایین ترینقیمت رم لپ تاپموجود و ضمانت معتبرخریداری کنید و هر گونه ابهامی در خرید یا قیمت داشتید می توانید با ما تماس بگیرید. کیفیت، قیمت، تعهد و پشتیبانی کامل از مهمترین ارزش های کاستوم رایان است.
راهنما و آموزش و نحوه ارتقا رم لپ تاپ با بررسی قیمت و هزینه و مزایای بدست آمده| ارتقا و افزایش رم لپ تاپ ایسوس asus و ایسر acer و لنوو lenovo و msi و hp و سونی و دل | آموزش بالا بردن رم لپ تاپ و اینکه از کجا بفهمیم رم لپ تاپ قابل ارتقا است